11 Aralık 2014 Perşembe

Sosyal Medya Fenomenleri


Günümüzde 7'den 70'e her insanın bir şekilde tanıştığı ve kullanıp takip etmeye başladığı sosyal medya, bir çoğumuzun online bir hayat sürmesine neden olmaktadır. Bir çoğumuzun önce Facebook, daha sonra da Twitter aracılığı ile kullanmaya başladığı sosyal medyada zamanla yazdıkları ilgi çeken ve milyonlar tarafından takibe alınan fenomenler ortaya çıkmıştır.

Peki kimdir bu fenomenler ve biz neden onları takibe alırız?

Herhangi bir sosyal medya sitesinde binlerce, hatta milyonlarca kişi tarafından takip edilen kişilere fenomen denilmektedir. Fenomenlerin ünlü insanlar değil de tamamen sıradan kişiler arasından çıkması, elbette herkesin aklına ''acaba ben de fenomen olabilir miyim?'' sorusunu getirmektedir. Örneğin siz de bir fenomen olmak istiyorsunuz diyelim, öncelikle kesinlikle özgün bir tarz benimsemeniz ve asla çalıntı olmayan şeyler paylaşmanız gerektiğini unutmamalısınız. Bir şeyi ilk söyleyen olmaya ve bir konudaki ilk espriyi yapan olmaya özen göstermelisiniz. Aksi takdirde taklitten öteye geçemezsiniz.

Günümüzde ilk olarak Twitter aracılığı ile, daha sonra da Vine ve Instagram aracılığı ile fenomen olmayı başarmış birçok kişi bulunmaktadır. Hatta bu kişiler arasından bazıları o kadar dikkat çekmişlerdir ki, birçoğu reklam ajansında sosyal medya uzmanlığı yapmaya başlayarak bu işten para kazanmıştır. Fakat bu noktada sosyal medya uzmanlığının ciddi ve eğitim alınması gereken bir dal olduğunu unutmamak gerektiğini söyleyebilirim. Yani eğer sosyal medya uzmanı olmak istiyorsanız, mutlaka sosyal medya eğitimi almalısınız. Aksi takdirde fenomen olmak bile sizi bu noktada eksik hissettirebilir. Çünkü başarılı bir sosyal medya yönetimi için sadece fenomen olmak yetmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder