3 Aralık 2014 Çarşamba

Bir Öneri: İnsan Kaynakları Sertifika Programı


Şimdiye kadar yazdığım tüm blog yazılarında gerek eğitim sistemimiz hakkında, gerekse sertifikalı programlar hakkında önemli noktalara değinmeye özen gösterdim. Fakat bu yazımda sizlere insan kaynakları hakkında benim de deneyip memnun kaldığım bir programı önermek istiyorum. Ancak şimdi öncelikle insan kaynaklarının önemini kavramaya çalışalım...

İşletmelerin başarısındaki en önemli faktör, etkin bir insan kaynakları yönetiminin sağlanmış olmasıdır. Modern işletmelerin başarısındaki en önemli paya sahip olan insan kaynakları departmanı, iş süreçlerinin doğru planlanması ve yönetilebilmesi için kendi alanında uzman kişilere ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle insan kaynakları alanında çalışmak isteyen herkesin bu bilinç ile güncel bilgilere sahip olmak istemesi ve bilgi birikimlerini pratikte de artıracak bir eğitime ihtiyaç duymaları kaçınılmaz olmaktadır.

Kariyerini insan kaynakları alanında konumlandırmak isteyen kişilerin yetkinliklerini teorik ve pratik bilgilerle destekleyen bir sertifika programına katılması, mesleki gelişimleri açısından önemli bir adımdır. Bu nedenle insan kaynakları sertifika programı ile güncel insan kaynakları yönetimi normaları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirler. Bu eğitimler sırasında eleman seçme ve yerleştirme, performans değerlendirme, ücret yönetimi, kariyer planlama, motivasyon ve yetenek yönetimi gibi alanlarda önemli bilgiler edinilir. Böylece başarılı bir işletmenin en önemli kaynağı olan insanı yönetmeyi öğrenmiş olurlar.

Kariyer konumlandırmasını insan kaynakları alanında yapmak veya sektör değişimi yaparak insan kaynaklarında çalışmak isteyen kişiler için ideal olan insan kaynakları sertifika programı, fark yaratan bir uzmanlık için mutlaka tercih edilmesi gereken eğitimler arasında yer almaktadır. Bu noktada özellikle IBS Türkiye tarafından verilen insan kaynakları sertifika programını size tavsiye ediyorum. Çünkü bu program ile sadece yukarıda bahsedilen alanlarda değil, bordro ve personel özlük işleri hakkında da detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

İnsan Kaynakları Sertifika Programı: http://www.ibsturkiye.com/sertifika-programlari/insan-kaynaklari-yonetimi-mikro-mba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder