8 Mayıs 2014 Perşembe

Teknoloji Devleri Soğuk Savaşta!


Teknoloji devi Apple ve Google arasında yıllardan beri yaşanan rekabet, kimileri tarafından sadece teknoloji dilinin kullanıldığı bir soğuk savaşa benzetilse de, esasen teknolojinin daha fazla ilerlemesine daha fazla imkan sağladığı da ortada. Özellikle patent kavgalarının yaşandığı bu savaşta her ne kadar bir kaybeden yokmuş gibi görünse de, son yıllarda özellikle video oyunlar konusunda ciddi bir rekabet söz konusu olmaya başladı.

Beğenilen oyunların ilk olarak kendi işletim sistemlerine satılması için çabalayan teknoloji devleri, oyun üreticileri ile olabildiğince yakın ilişkiler kurmaya çalışıyorlar. Uygulama mağazalarında oyun üreticilerinin reklamını yapmaya başlayan Apple ve Google, etkili reklam stratejileri ile insanları etkilemeyi başarıyor. Yıllardır en çok yeni oyunun ilk olarak yayınlandığı marka ise Apple. Apple bu başarısını, İOS işletim sistemi teknolojisinin oyun gelişimi ile daha uyumlu olmasından kaynaklanıyor. Ancak Apple’ın ürün çeşitliliğinin az, Android işletim sisteminin ise fazla ürün çeşitliliğine sahip olması ve yazılımlar için geliştirilen payın artırılması kafaları bir hayli karıştırmış durumda. Apple’ın uzun süredir aynı şeye takılı kaldığını ve kendini yenilemekten bir süredir uzak kaldığını düşüneneler, Android’in ürün çeşitliliğine kendilerini kaptırmış gibi görünüyorlar.


Her ne kadar Apple ve Google arasında yasal olmayan bir ‘’centilmenlik’’ anlaşması bulunsa da, teknoloji devleri arasında süregelen bu soğuk mücadelenin ilerleyen zamanlarda daha fazla kızışacağı sektöre yakın kaynaklar tarafından savunulmaya devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder