20 Mayıs 2014 Salı

Eski Messenger Zamanları

Artan sosyal medya kullanımı ile artık kesintisiz iletişimin yanında, kesintisiz etkileşim  meydana gelmiştir. Daha bundan 7 – 8 yıl öncesine kadar,  hayatımızda facebook, twitter,  pinterest, vine gibi sosyal medya programları yoktu. Herkes  ‘’ msn ‘’ diye bildiğimiz,  Messenger ile bilgisayarlarımızın başında birbirimiz ile konuşuyorduk. Onun klasik görüntüsünü kullanan herkes bilir. Sol üstte profil fotoğrafımız, altında kendi duygularımızı paylaştığımız mesaj yerimiz, ve onun altında da, ne yaptığımızı anlattığımız durum mesajımız yer alırdır. Zaten bir çok kişi durum mesajlarına, ya müzik dinledikleri zaman aktif ederlerdi, ya da kendi lakaplarını, sembollerini, smile ifadelerini yerleştirirlerdi.

Özellikle Messenger ‘daki, durum mesajı yeri, herkes için çok ama çok etkili bir yerdi. Sevgililerin birbirleri ile atıştıkları, birbirlerine karşı aşklarını dile getirdiği, listesinde aynı arkadaşlara sahip olanlara ‘’ bakın biz, aynı şarkıyı dinliyoruz ‘’, mesajını verdiği bir yerdi. Bunun yanında bir de durum mesaj yerinde; çevrim içi, meşgul, yemekteyim, dışardayım vs gibi ifadeler de, paylaşılmaktadır. Hatta çoğu zaman arkadaşlarımız, msn ‘e girdikleri zaman, aslında orada olduklarına rağmen, ‘’ meşgul ‘’, ifadesini kullanırlardı. Herkeste bunu bilirdi  zaten.

Ne güzel günlerdi. Daha sonra facebook ve twitter ‘in gelmesi ile msn hayatımızdan çıkmış,  sosyal medya diye büyük bir mecra ortaya çıkmıştır. Ve aslında sosyal medya ile eğitim kursları da artmış, ibs gibi, önemli eğitim veren kurumlar, doğmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder