13 Kasım 2013 Çarşamba

Dijital Dünyanın Dilini Öğrenin

Teknoloji gelişiyor. Teknolojideki gelişmeler, yaşam şeklini değiştiriyor. Taşınabilir bilgisayarlar, tabletler, mobil cihazlar ve benzeri fasilitelerle artık sürekli online olma durumu herkes için geçerli. Evde, işyerinde, otobüste, vapurda, kafede, stadyumda; yani her yerde online durumdayız artık. Sosyal medyanın hayatımıza girmesi, her saniye ve her mekanda herkesle birlikte olma ihtiyacı ve hissiyatı doğurdu. Bu da, dijital dünyada çok büyük bir pazarlama alanı doğuruyor.

Dijital dünya, çok hızlı ve dinamik yapısıyla sürekli değişim hainde olan bir alan. Bugün popüler olan,  sevilen ve herkes tarafından tutulan bir şey, yarın demode olabiliyor. Dijital dünyaya sunulan her şey, tüketici tarafından hızla tüketilip bitiriliyor. Bu yüzden markalar, konvansiyonel mecralarda yaptıkları pazarlama çalışmalarında sahip oldukları hızdan çok dah fazlasına sahip olmak zorundalar.



Dijital dünyanın sahip olduğu hız, doğurduğu yeni alanlarda da yeni iş kolları oluşturdu. Öncelikle klask pazarlama, reklam ve medya çalışmaları yapan ajansların yanında dijital reklam ajansı, sosyal medya ajansı, dijital içerik ajansı gibi kavramlar doğdu. Bu ajanslar içerinde de dijital pazarlama uzmanı, sosyal medya spesyalisti, dijital reklam yazarı gibi görev tanımları oluştu. Yani, markaların dijital pazarlama çalışmaları dijital dünyaya hakim ve oranın dilini bilen kişilere emanet edilmeye başladı.

Günümüzde bu kavramlar fazlasıyla oturmuş durumda. Hatta meslek ve kariyer hedefi olarak dijital pazarlama alanını seçen gençler azımsanmayacak seviyedeler. Talep böyle olunca, dijital pazarlama iş kolu olarak kabul görünce; dijital pazarlama eğitimi, sosyal medya eğitimi, dijital pazarlama yönetimi sertifika programı gibi özel eğitimler artmaya başladı.

İstanbul Business School, dijital pazarlama konusunda verdiği eğitimlerle, oluşan taleplere cevap veriyor.  Dijital ve Sosyal Medya Pazarlama Mikro MBA Eğitimi ile deneyim ve birikim kazanmak isteyenlere, sosyal medya eğitimi veriliyor. Dijital pazarlama yönetimi sertifika programı ve sosyal medya eğitimi arayanlar için bulunmaz bir fırsat olan bu eğitimin eğitmenliğini dijital pazarlama konusunda sektörde yıllar boyunca deneyim kazanmış bir isim olan Caner Yörükoğlu üstleniyor.

Dijital pazarlama eğitimi almak isteyenler bu programı kaçırmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder