5 Ağustos 2013 Pazartesi

Baza ve Yatak Seçimleri

Yatak odası takımı alırken en çok arada kalınan konu karyola mı baza mı sorusudur. Aslında bu sorunun cevabı kolay. Eğer geniş bir yatak odasına sahipseniz gardrop koyacağınız büyük bir alana sahipsiniz demektir ve baza almak için çok fazla bir sebebiniz yoktur. Ancak, yorgan, yastık ve havlu gibi fazlalıkların gardrobunuzda durmasını istemiyorsanız tabii ki baza modelleri ilginizi çekecektir. Baza, geniş haznesi ile evinizde size mini bir depo alanı sağlar. yazlık ve kışlık yorgan ya da kıyafet gibi eşyalarınızı baza altına koyabilir ve yerden tasarruf edebilirsiniz.

Aslında yatak odanız ne kadar büyük olursa olsun odayı gardrop ile doldurmak yerine daha verimli kullanabilirsiniz. Bu belki, tatlı bir puf koltuk belki de bir sallanan sandalye olabilir. Baza alırken yukarı kalkan mekanizmanın sağlam bir materyalden ve amortisörlü yapılmış olmasına dikkat edilmelidir. Birçok kez kaldırıp indireceğiniz bir mobilya olan baza sağlam bir materyalden yapılmaz ise aniden kapanarak istenmeyen kazalara sebebiyet verebilir. Özellikle evinizde kedi, köpek gibi minik dostlarınız ya da ufak çocuğunuz var ise bu kurala özen göstermelisiniz. Çift kişilik yatak almayı düşünüyorsanız baza modelini 2 ayrı baza olarak seçmeniz tavsiye edilir. Bu hem kolay kaldırma olanağı sağlar hem de daha pratiktir.
Baza modelleri her geçen gün çeşitleniyor. Bu sayede istediğiniz dekorasyona uygun baza bulmak kolaylaştı. Baza ve baza başlığı ayrı olarak da satılabiliyor. Bazayı zaten bir nevresim ya da yatak örtüsü ile örteceğim ve gözükmeyecek diye düşünerek tamamen farklı bir baza yatak başlığı alınabilir. Karyola ve baza arasında seçim yaptıysanız sıra yatak seçimine geliyor. Yatak alırken konforlu ve uzun yıllar dayanacak bir model seçilmeli. Yatak fiyat bilgileri alırken en ucuza yoğunlaşmak yerine özellikleri ve fiyatı orantılı modele ağırlık vermek gerekiyor.


Yatak fiyat seviyeleri genellikle yüksek oluyor. Bunun nedeni bir kere alınan yatağın ortalama 10 yıl kullanılır düzeyde üretilmesi. Yatak alırken uyuma şeklinizden vücut ısınıza kadar farklı detaylar yatak fiyat oranını etkiliyor. Bir yatak modelinde olmazsa olmaz özellik ise antibakteriyel olması. Yatağın uzun yıllar boyu kullanılacağı göz önünde bulundurulursa anti-bakteriyel özellik taşıması çok önemlidir. Sonrasında ise dikkat edilmesi gerek vücudunuzu destekleyerek sağlığınıza katkıda bulunması. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder